Avenida Tres Cruces, 67 bajo-izq · 46014 Valencia
96 151 00 02 · 670 611 207

UNA CRIDA A LA RESPONSABILITAT, A SOCIS I VOLUNTARIS

Pot ser que alguna vegada t’hages preguntat, com puc col·laborar per  fer la societat un poc millor? Per  canviar les coses no fa falta convertir-se en un heroi, hi ha prou amb posar el teu granet d’arena, i la suma de les xicotetes col·laboracions, fa que la societat avance.

Les Associacions sense ànim de lucre, com les nostres, és sabut que tenen les mateixes obligacions que una empresa, però no busquen el benefici econòmic, sinó el benefici social.

Des de la teua casa, l’oficina, empresa… perquè no col·labores amb nosaltres? No és només un acte altruista, sinó beneficiós per a totes les parts implicades, a més la col·laboració no sols pot ser econòmica, també pots donar el teu temps, els teus coneixements, la teua experiència de vida…Qualsevol manera d’ajudar és positiva.

Ja has decidit de què manera aportaràs la teua part? És igual si és molt o poc, l’ important és col·laborar. I no deixar de compartir l’entusiasme de  construir entre tots una societat més justa. És el moment, pensa com formar part del nostre projecte.

I a nosaltres? Què ens ocorre?

Som associacions de FAMILIARS de malalts d’Alzheimer. Necessitem als Familiars, i sembla que estem perdent la nostra essència.

Què ens passa? No sabem transmetre la il·lusió, la necessitat, la responsabilitat, el voluntariat a pertànyer a les nostres Juntes Directives, tant en moltes Afes, com en FEVAFA i CEAFA. Es necessita gent per formar part en les seues Juntes Directives, hi han llocs vacants, per a reemplaçar la llavor que uns altres molt dignament han realitzat i que ja no poden seguir fent.

Per què no es volen agafar responsabilitats?

La majoria de les Juntes Directives estan formades per Familiars de malalts que ja no estan en els Centres i que desgraciadament ja han mort.

 Què passa amb els familiars dels usuaris que estan actualment en els centres?

És molt correcte portar al teu familiar a un Afa perquè puguen frenar el seu deteriorament, que l’atenguen i estimulen. Però i tu que dones a canvi? Només demanem un poc del teu temps. Crec que no és molt.

Què passarà amb les nostres Afes quan els membres de les Juntes Directives, hagen de dimitir per motius personals, malaltia, etc… ?

No sé com fer una crida a la Responsabilitat i la voluntat d’ocupar part del vostre temps en una llavor social tan digna i necessària.

No sé com donar-vos la il·lusió, les ganes, la  voluntat de formar part d’una Junta Directiva d’un AFA local,  Federació Valenciana o Confederació Espanyola.

Alguna cosa està fallant.

No sé, penseu-ho.

Mª Angeles Durá

Vocal Fevafa

Leave a reply



El periodo de verificación de reCAPTCHA ha caducado. Por favor, recarga la página.